loader image

Aangenaam, wij zijn Partout Design

Partout Design adviseert, assisteert en neemt alle bouwzorgen uit handen. Wij ontwerpen en bouwen de inrichting van uw tandheelkundige of medische praktijk vanaf het eerste ontwerp tot en met de realisatie. Heb je een locatie op het oog en wil je advies over de mogelijkheden? Ben je bezig met de financiering en heb je behoefte aan een begroting ter ondersteuning van uw bedrijfsplan? Wij helpen je graag met het concreet maken van uw verbouwings- of bouwplannen. Partout Design kan de complete inrichting verzorgen, maar is er ook voor de praktijk die aan een kleinere renovatie voldoende heeft. Denk aan een nieuwe vloer of het restylen van de wachtkamer. Laat het aan ons over en ervaar hoe ook een kleine aanpassing een metamorfose kan opleveren.

‘‘Samen met jou doorlopen wij zorgvuldig het gehele ontwerp- en bouwproces’’

Interieurarchitecten

Projectleiders

Projectadviseurs

Meubelmakers

Monteurs

Grafisch ontwerpers

Diensten

Wij prikkelen graag uw zintuigen! Uw praktijk dient functioneel te zijn; met een efficiënte routing, praktische inrichting en goede verlichting!

Turn-key Projecten

Wij leveren “turn-key” interieurs, maar wat houdt dat eigenlijk in? Het belangrijkste is dat turn-key ontzorgt. Of u nu een aanpassing aan uw huidige interieur wilt, een bestaand gebouw in gaat trekken, of een nieuw pand laat bouwen: wij denken aan werkelijk alles wat te maken heeft met het inrichten van uw nieuwe werkomgeving. Turn-key betekent dat het opleveringsniveau van het gehele interieurproject zó is, dat u alleen nog maar de sleutel hoeft om te draaien, uw eigen spullen mee hoeft te brengen en u kunt aan de slag.

In onze turn-key dienstverlening gaan we ver. Als we overeenstemming hebben bereikt op het ontwerp voor uw nieuwe werkomgeving, gaan we aan de slag. Wij verzorgen de bouwbegeleiding door onze onderaannemers helder aan te sturen, onze architecten kunnen advies geven over (bouwkundige) aanpassingen aan uw huisvesting en wij regelen op onze afdeling projectmanagement de inkoop van zeer veel uiteenlopende materialen.

Interieurontwerp 2D

Om een definitief ontwerp goed uit te kunnen voeren zijn duidelijke en gedetailleerde 2D tekeningen van groot belang. Partout Design is gespecialiseerd in het uitwerken van overzichtsplattegronden en aanzicht tekeningen. Door middel van lijntekeningen wordt een praktijkruimte of meubel op schaal ingetekend. Door middel van structuren en kleurvlakken kunnen materialen worden weergegeven.

Interieurontwerp 3D

3D-visualisatie is een ijzersterk presentatiemiddel die inzicht geeft in afstanden, kleuren en afwerkingen van ruimtes. Een 3D-model heeft een geavanceerde voorsprong op de 2D-tekening, omdat het inzicht in diepte op nauwkeurige wijze wordt weergeven en daarmee op één manier geïnterpreteerd kunnen worden.

Project/bouwmanagement

Het maken van een goed ontwerp is één, maar de uitvoering daarvan heeft ook zeker aandacht nodig. Vaak is dit een fase die onderschat wordt. En dat is jammer, want er valt veel winst te behalen. Partout Design kan er voor zorgen dat de geplande verbouwing niet uw gehele agenda overneemt.

Door te weten waar we het over hebben, door bedrijven te benaderen die ook echt een bijdrage aan de verbouwing kunnen leveren en de diverse partijen met elkaar te vergelijken kunnen goede keuzes worden gemaakt.

Goede onderlinge communicatie met korte en flexibele lijnen zorgt ervoor dat alle partijen op het juiste moment hun werkzaamheden uitvoeren om te komen tot een succesvol eindresultaat. Een uitgebreide planning, een vastgestelde begroting, controle van het meer- en minderwerk en indien van toepassing goed afgestemde vergunningen zorgen ervoor dat de verbouwing met voor u zo min mogelijk zorgen wordt geregeld.

Service is bij Partout Design geen afdeling, maar iets wat we dagelijks doen. Als het dus even tegen zit, zorgen wij ervoor dat zo snel mogelijk een alternatief geregeld wordt.

Interieurbouw (maatwerk)

Meubels zijn er genoeg. Maar fraai, specifiek op de medische omgeving afgestemd meubilair is er nauwelijks, was de conclusie toen wij een aantal jaren geleden onze eerste stappen zetten in de ‘wereld van de medische praktijk’. Die conclusie vormde dan ook de aanleiding tot een nieuwe uitdaging voor onze ontwerpers en constructeurs: de uitdaging om prachtig gestileerde meubels te ontwikkelen die beter inspelen op de praktijksituatie en iedereen die daarmee te maken heeft: artsen, tandartsen, specialisten, medisch personeel, schoonmakers en – natuurlijk ook – architecten, facilitaire diensten en zij die de meubels installeren.

Kleur- en of materiaaladvies

Kleur vormt een belangrijk element bij het adviseren en inrichten van een ruimte. Daarnaast spelen vormgeving, structuur of textuur en de materiaalkeuze een grote rol bij de uitstraling van een interieur, maar kleur valt eerder op dan de vorm. Daarom is het geven van kleuradvies een belangrijke taak voor Partout Design, omdat de kleurkeuze de sfeer bepaald waarin iemand moet leven en/of werken. Ook is het bekend dat kleuren invloed hebben op onze gemoedstoestand, waardoor er een gewenste stemming gecreëerd kan worden in de betreffende ruimte. Bij het adviseren houdt Partout Design rekening met de functie van de ruimte en de voorkeuren van de opdrachtgever om hiermee een krachtig resultaat neer te zetten.

Lichtplan

Bij het werken in een praktijkruimte is goede verlichting onontbeerlijk. Om prettig en ontspannen te kunnen werken, is een juiste verlichting van essentieel belang, vooral als er regelmatig op verschillende taken moet worden gefocust. Tijdens het werken is er niets wat af zou moeten leiden; een constante kwaliteit licht helpt om actief te blijven. Vaak is het behandelgebied sterk uitgelicht, waarbij er wel 5000 lux gebruikt wordt met een koele lichtkleur van wel 6000K. Als dan de rest van de ruimte verlicht wordt met warm witte verlichting met een veel lagere lux waarde, moeten de ogen met grote regelmaat aangepast worden aan dit licht, wat voor vermoeidheid en zelfs fouten kan zorgen.

Partout Design maakt een lichtplan dat is gebaseerd op de plattegrond van de praktijk, het interieur, de indeling van de ruimtes en het gebruik ervan. Ook is aangegeven hoe het daglicht binnenvalt. In het lichtplan geven we aan waar de aansluit- en lichtpunten moeten komen, welk type verlichting waar komt en welke armaturen daarvoor gebruikt worden. Op basis van het lichtplan maken we een installatieplan op basis waarvan de installateur zijn werk kan doen.