loader image

Home

Projecten

Werkwijze

Vacatures

Contact

Reif tandartsen

In juli 2019 zijn Thomas en Anna Reif begonnen met de planning van hun nieuwe praktijk. Op 28 januari 2020 konden ze de deuren van de praktijk openen. Hiervoor hebben Thomas en Anne 10 jaar voor DentConnect in de Hoeksche Waard gewerkt en vonden dat het tijd was om een eigen praktijk te beginnen.

Wat was de vraag van de opdrachtgever aan de architect en waarom?
De vraag aan de architect was om praktijkruimtes te creëren welke functioneel en praktisch zijn en vooral aan alle bestaande richtlijnen voldoen en tegelijkertijd een moderne, frisse en rust gevende uitstraling hebben. Zodat de patiënt zich heel erg welkom en op zijn gemak voelt en het bezoek bij de tandarts misschien ook een kleine belevenis wordt. Daarbij hebben we ervoor gekozen om voornamelijk met de kleuren groen en wit te werken omdat wij het een mooie kleur vinden en het onze liefde voor de natuur en planten weerspiegelt. Het pand is een kantoorgebouw bestaande uit 4 verdiepingen. De wens was om als eerste de begane grond en de eerste etage tot praktijkruimtes om te bouwen. In een tweede bouwfase willen wij op de tweede verdieping ook behandelkamers situeren. Dit wilde we zo effectief mogelijk te realiseren.

Hoe heeft de architect invulling gegeven aan de vraag van de opdrachtgever?
De huisstijl en het natuurthema is in de gehele praktijk doorgevoerd. Uit onderzoek blijkt dat het welzijn van patiënten en medewerkers neemt toe in natuur-geïnspireerde omgevingen. De groene tinten, de moswand en de houtstructuren zorgen voor een warme sfeer. Ook bij de realisatie zijn duurzame keuzes gemaakt, zo is een energiezuinige installatie voor koeling en verwarming toegepast en is de marmoleum vloer de eerste CO2-neutraal geproduceerde vloer ter wereld. Door het plafond te laten behandelen met akoestische spray wordt geluid goed geabsorbeerd,
waardoor nagalm vermindert en de akoestiek direct verbetert.

Tijdens het ontwerpen van deze praktijk hebben we de opvallende uitstraling van dit pand en de wensen van de klant samengevoegd tot een sterk ontwerp. Uiteraard voldoet het ontwerp ook aan alle richtlijnen.

De ronde vorm van het pand hebben we vooral op de begane grond terug laten komen in het ontwerp. We hebben ervoor gekozen om zoveel mogelijk elementen los in de ruimte te plaatsen zodat het pand zijn eigen waarde houdt, maar ook zijn elementen zoals de balie hierdoor echte blikvangers geworden.

De wachtkamer is geplaatst in de vide, die zich kenmerkt door een tal van lampen op verschillende hoogtes. Dit in combinatie met het maatwerk meubilair dat precies in het concept past, maakt dat dit een fijne wachtruimte met een beleving is geworden.
Ook bij de realisatie zijn duurzame keuzes gemaakt, zo is een energiezuinige installatie voor koeling en verwarming toegepast en is de marmoleum vloer de eerste CO2-neutraal geproduceerde vloer ter wereld. Door het plafond te laten behandelen met akoestische spray wordt geluid goed geabsorbeerd, waardoor nagalm vermindert en de akoestiek direct verbetert.

Hoe is het werken in de nieuwe praktijk?
In het begin waren er nog aardig wat hobbels op de weg, welke nu bijna allemaal uit de weg geruimd zijn. Al met al is het wel heel erg plezierig om in een omgeving te kunnen werken welke precies aan onze eigen behoeftes en wensen voldoet.

Zijn er nog uitdagingen voor de toekomst wat betreft de praktijk?
Dit pand biedt met zijn 3 verdiepingen goede mogelijkheden om uit te breiden. Dit is dan ook wat wij in de toekomst graag willen doen in samenwerking met Partout Design. In deze tweede bouwfase willen wij op de tweede verdieping ook behandelkamers situeren.